Veth Propulsion
Veth Propulsion
Nanengat 17
3356 AA Papendrecht
+3178 615 22 66 - info@veth.net

 
Bij & Wij
474-veth-header-zwart.jpg
Waarom Veth Propulsion?
  • Kwaliteit | Assemblage en ontwikkeling in eigen huis
  • Service | Flexibel, proactief en snel. 24 uur per dag!
  • Innovatie | Maatwerk en altijd op zoek naar nieuwe oplossingen
  • Duurzaamheid | MVO als centraal thema

Bij & Wij


In samenwerking met Stichting Educatiestal BIJ de Heerlijkheid is Veth Propulsion het educatieproject “Bij & Wij” gestart met als doel spelenderwijs mens en dier dichterbij elkaar te brengen. Maandag 4 april was de aftrap op het mooiste plekje in Papendrecht.  

Groep 5 van OBS Anne Frank mocht als eerste groep starten. “Leuke en vooral leerzame activiteiten die plaatsvinden in een mooi stukje Papendrecht waar de kinderen nog nooit zijn geweest”, roept juf Margreet enthousiast. “Wij waarderen het enorm dat Veth dergelijke educatieve (lokale) projecten sponsort en dus toegankelijk maakt voor ons als school”, aldus juf Margreet.

Ontmoeten & beleving
Gedurende een halve ochtend maken de kinderen spelenderwijs, en zonder gevaar, kennis met de diverse aspecten rondom de onmisbaarheid van bijen en andere nuttige insecten voor de bestuiving van onze gewassen en biodiversiteit.

Bij kinderen ligt bij het leren van nieuwe dingen het accent op ontmoeting en beleving. “In kleine groepjes doorlopen de leerlingen vier activiteiten van elk 20 minuten, waarbij de kinderen enerzijds iets leren over de theorie en anderzijds de beestjes ontmoeten door middel van een bezoek van de bijenkasten en het volgen van de dieren & insectenroute in de boomgaard”, legt Ester Korteland van BIJ de Heerlijkheid uit. “Wij zijn erg trots dat dit initiatief met open armen ontvangen is door de scholen en we dit seizoen 15 groepen 5 mogen ontvangen.”

Wist u dat?!
Zo laat Imker Ronald zien dat het huis van de bijen veel lijkt op een mensenhuis en vertelt hij dat er drie soorten bijen zijn, waarop leerling Anas roept dat er wel een miljoen bijen in een bijenkast wonen. Dit is natuurlijk wel erg veel, maar tijdens de zomer kan het aantal bijen wel oplopen tot 50.000 stuks per bijenkast.

Veth Propulsion hecht waarde aan lokale betrokkenheid en heeft als doel om zoveel mogelijk leerlingen van lokale basisscholen deze ervaring te laten beleven. Met een succesvol eerste seizoen nog in het vooruitzicht, heeft Veth Propulsion besloten dit initiatief ook volgend jaar weer uit te zetten onder de aankomende groepen 5.

Delen: