Veth Propulsion
Veth Propulsion
Nanengat 17
3356 AA Papendrecht
+3178 615 22 66 - info@veth.net

 
478-archief_header.jpg
Onze kernwaarden Waarom Veth Propulsion?
  • Kwaliteit | Assemblage en ontwikkeling in eigen huis
  • Service | Flexibel, proactief en snel. 24 uur per dag!
  • Innovatie | Maatwerk en altijd op zoek naar nieuwe oplossingen
  • Duurzaamheid | MVO als centraal thema

Levering aan ’s werelds grootste backhoe dredger een feit


Veth Propulsion heeft twee Veth L-drives geleverd voor ‘s werelds grootste backhoe dredger, welke IHC op 31 augustus 2012 succesvol te water heeft gelaten in Nieuw-Lekkerland.

Uitbreiding en onderhoud
De backhoe dredger wordt in eerste instantie ingezet voor de uitbreiding van het Panama Kanaal. Daarna dient de dredger voor onderhoud van ditzelfde kanaal. Het schip is ontworpen en gebouwd volgens de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Een van de kernwaarden van Veth Propulsion is innovatie. De keuze om Veth Propulsion de thrusters te laten leveren is dan ook niet vreemd. “Het bieden van totaaloplossingen op basis van een specifieke klantbehoefte, is iets waar wij voor staan”, aldus Bianca Hiati, Accountmanager Offshore, Dredging & Coasters. “Voor dit specifieke project hebben wij heel goed gekeken naar de mogelijkheden van hydraulische aandrijving. Uiteindelijk hebben wij, samen met IHC, gekozen voor hydraulisch aangedreven roerpropellers, zgn Veth L-drives (type VL-400-H).”

Voordelen hydraulische roerpropellers
Het grote voordeel van hydraulisch aangedreven roerpropellers is het kunnen gebruiken van reeds aanwezige faciliteiten. De thrusters worden aangedreven door dezelfde dieselmotoren welke ook de baggerinstallatie aandrijven.

Veilige werkomgeving
Daarnaast is er gekozen voor flexibele ophanging van de thruster. Dit reduceert trillingen in dusdanige mate dat eisen aan een veilige werkomgeving  ruimschoots worden behaald. “Om de roerpropellers nog meer toe te spitsen op het gebruikersprofiel van de klant, hebben we een hydraulische rem en een speciaal schroefasafdichtingsysteem toegepast. Zo garanderen we een thruster die past binnen alle specifieke wensen van de klant”, aldus Hiati.

Delen: