Veth Propulsion
Veth Propulsion
Nanengat 17
3356 AA Papendrecht
+3178 615 22 66 - info@veth.net

 
2592-img-4280.jpg
Onze kernwaarden Waarom Veth Propulsion?
  • Kwaliteit | Assemblage en ontwikkeling in eigen huis
  • Service | Flexibel, proactief en snel. 24 uur per dag!
  • Innovatie | Maatwerk en altijd op zoek naar nieuwe oplossingen
  • Duurzaamheid | MVO als centraal thema

Interview Spido


‘Goed contact en wederzijds vertrouwen’

Koninklijke Spido is al jarenlang een trouwe klant en partner van Veth Propulsion by Twin Disc. Door de jaren heen heeft Veth Propulsion nieuwe producten, retrofits en service geleverd aan vier schepen van Spido. In dit artikel is Lieuwe Ferwerda, de langst varende kapitein bij Spido, aan het woord over de samenwerking met Veth Propulsion.

Al 20 jaar partners
“De samenwerking met Veth Propulsion is gestart in 2000 met de ‘Abel Tasman’, het tweede schip van Spido. Voor ons eerste schip, de Marco Polo (bouwjaar 1995), hebben voor de voortstuwing gebruik gemaakt van een andere leverancier. De thrusters in dit schip gingen naar verloop van jaren gebreken vertonen. Er ontstonden complicaties bij o.a. het opvragen van nieuwe onderdelen en de service was niet optimaal, daardoor liepen we tegen flinke oplopende kostenposten aan. Met de kennis van en tevredenheid over de Veth producten op andere schepen, was de overstap snel gemaakt. Veth Propulsion was al bekend in de markt door de innovaties rondom roerpropellers. Wij zijn met hen in gesprek gegaan en samen vonden wij een oplossing. Nu, ruim twintig jaar later voorzien we al onze schepen met Veth thrusters.”

De keuze voor Veth Propulsion
“Veth Propulsion heeft een goede naam, levert kwaliteitsproducten en de locatie is ideaal. Als we onderhoud doen of als er een storing is kunnen de monteurs snel ter plaatse zijn. Het contact is erg goed en er is sprake van wederzijds vertrouwen. Niet alleen met thrusters maar ook met Scania Motoren. De motoren zijn er later ingekomen door hermotoriseringen en de thrusters door deze te refitten. Een goed voorbeeld is de Abel Tasman die recent voor de kant heeft gelegen in Papendrecht voor een boegschroef refit. Er is een nieuw Stuurrooster (VSG-1000) geplaatst inclusief Scania motor (Di13).”

Dienstverlening en service
“Als er een probleem optreedt met één van onze schepen is Antoon van der Loos de eerste persoon die een kijkje neemt”. Antoon is onze technisch consultant, hij weet alles over de schepen van Spido. De samenwerking gaat tientallen jaren terug. Onze directie heeft alle vertrouwen in hem als het gaat om het maken van de juiste keuzes. Antoon heeft zoveel kennis van onze schepen en wat erin zit, dat hij vrijwel direct een inschatting kan maken wat en waar het probleem zit. Komt hij er niet alleen uit, dan belt hij met Rene van Maastrigt bij Veth Propulsion, zijn vertrouwde aanspreekpunt. Er is sprake van een goede driehoeksverhouding tussen Spido, Antoon en Veth Propulsion.

Duurzaamheid
“Het is belangrijk om te blijven kijken naar de toekomst op gebied van milieu en duurzaamheid. Daar komen serieuze investeringen en uitdagingen bij om de hoek kijken. Op ons schip de Amalia zijn we hier al mee bezig geweest en zijn er verschillende opties uitgewerkt. Zo zitten er op het VIP-dek aan beide kanten zonnepanelen en wordt de restwarmte van de motoren gebruik voor warmwater voorziening. Op het moment dat we zover zijn om ons hierop verder te ontwikkelen, kloppen we zeker bij Veth Propulsion aan.”

Toekomst
“Rotterdam als stad groeit en ontwikkelt zich in een rap tempo. Dit biedt Koninklijke Spido veel kansen op het gebied van rondvaarten, dagtochten, themacruises en events. Net zoals ieder ander worden ook wij geraakt door COVID-19. We hebben weinig vaaruren kunnen maken. Zo heeft de Prinses Amalia slechts enkele reizen gemaakt na haar oplevering in september 2019, desondanks mogen we niet klagen. De plannen voor een nieuwe Kuip met een ponton voor exclusieve evenementen bieden perspectief. Ditzelfde geldt voor de Maasvlakte waar een groeiende vraag naar evenementen is. Daarnaast is Rotterdam erg in trek met cruises. Vanaf de Cruiseterminal wandelen de toeristen zo de stad in, dat zie je lang niet overal! Genoeg mogelijkheden waarbij onze handen jeuken om snel weer aan de slag te gaan!”

 

Delen: