Veth Propulsion
Veth Propulsion
Nanengat 17
3356 AA Papendrecht
+3178 615 22 66 - info@veth.net

 
1783-header-werken-bij.jpg
Onze kernwaarden Waarom Veth Propulsion?
  • Kwaliteit | Assemblage en ontwikkeling in eigen huis
  • Service | Flexibel, proactief en snel. 24 uur per dag!
  • Innovatie | Maatwerk en altijd op zoek naar nieuwe oplossingen
  • Duurzaamheid | MVO als centraal thema

Veth Propulsion wordt onderdeel van Twin Disc, Inc.


Onlangs is bekend gemaakt dat Twin Disc, Inc. thrusterfabrikant Veth Propulsion heeft overgenomen. Per juli maakt Veth Propulsion officieel onderdeel uit van de Twin Disc Groep. Twin Disc, Inc. is al 100 jaar een gerenommeerd internationaal merk en mede daarom de beste keuze voor Veth Propulsion als overnamepartner. Door deze overname wordt het (service)netwerk vergroot, de positie in de markt versterkt en de continuïteit gewaarborgd.

In 2015 wees Veth Propulsion Twin Disc, Inc. al aan als distributeur voor diverse Aziatische markten en aansluitend in 2016 ook voor de Noord-Amerikaanse markt. De twee bedrijven werken al geruime tijd samen op het gebied van verkoop & service en deze overname voelt dan ook voor beide partijen vertrouwd.

Bewuste keuze voor Twin Disc, Inc.
“Twin Disc, Inc. is een bewuste keuze geweest als meest geschikte overnamepartner. Met hen blijft de continuïteit van dit mooie bedrijf gewaarborgd in de toekomst,” zegt Erik Veth, Algemeen Directeur Veth Propulsion. John H. Batten, President en CEO van Twin Disc vult enthousiast aan: “Ook Twin Disc, Inc. is nog altijd een familiebedrijf, hanteert een soortgelijke bedrijfscultuur en staat, net als Veth Propulsion, garant voor klantwaarden als kwaliteit, service en innovatie. Een strategische uitbreiding die ons wereldwijd mooie kansen gaat brengen.”

Weinig verandering
“Voorlopig blijf ik aan als Algemeen Directeur en verandert er zowel voor personeel als voor klanten en leveranciers weinig. Wij zijn nog altijd een down-to-earth Nederlands bedrijf met dezelfde gevestigde naam, die waarde hecht aan al haar klantgroepen, zowel in binnen- als buitenland. Dit verandert niet,” aldus Erik Veth.

Sterkere marktpositie
Productie en service blijven gecentraliseerd vanuit Nederland, uiteraard ondersteund door een wereldwijd agentennetwerk. De samensmelting van know-how, producten en merken zorgt vooral voor een sterkere positie in de maritieme industrie, waar beide partijen en onderliggend netwerk aan klanten baat bij hebben in de toekomst. “Ik ben ervan overtuigd dat hierdoor de groei en het succes van Veth Propulsion vergroot wordt als onderdeel van de Twin Disc Groep,” aldus Veth.

Over Twin Disc, Inc.
Twin Disc, Inc. is opgericht in 1918 door de overgrootvader van huidige CEO John Batten, en een internationale producent en wereldwijde distributeur van transmissies en aanverwante producten voor de industrie en scheepvaart. Twin Disc werkt nauw samen met haar klanten voor het beste resultaat; de producten staan bekend om hun hoge kwaliteit en prestaties in zowel traditionele als in opkomende markten. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen wereldwijd en een hoofdvestiging in Racine, Wisconsin, Verenigde Staten.

 

Delen: