Veth Propulsion
Veth Propulsion
Nanengat 17
3356 AA Papendrecht
+3178 615 22 66 - info@veth.net

 
478-archief_header.jpg
Waarom Veth Propulsion?
  • Kwaliteit | Assemblage en ontwikkeling in eigen huis
  • Service | Flexibel, proactief en snel. 24 uur per dag!
  • Innovatie | Maatwerk en altijd op zoek naar nieuwe oplossingen
  • Duurzaamheid | MVO als centraal thema

Zes L-drives voor gloednieuwe tankers Oudcomb BV


Tijdens Maritime Industry in Gorinchem hebben Veth Propulsion en Sjaak en Yannick Oudakker van Oudcomb BV het contract voor de afname van zes Veth L-drives getekend. Deze L-drives zijn bestemd voor twee tankers die de binnenvaartonderneming laat bouwen. Het casco voor het eerste schip, Oranje Nassau V genaamd, wordt momenteel gebouwd in China.

Diesel-elektrische voorstuwing met accu
Een van de bijzonderheden aan dit schip is de toevoeging van een speciale, grote accu welke wordt opgeladen door de motoren in het schip. De accu fungeert als extra krachtbron en kan de elektromotoren in de L-drives aandrijven indien gewenst. Op deze manier kan urenlang volledig emissieloos door de havens worden gevaren. Hiermee voldoet het schip ruimschoots aan de efficiëncy wensen van de familie Oudakker en aan de toekomstige emissie eisen.

Revolutionair ontwerp onderwaterschip
Het schip moest verder voldoen aan de eis van de klant dat vervoerszekerheid kan worden geboden. Ook wanneer het waterpeil dusdanig is gezakt. Hiermee wordt voorkomen dat de klant eventueel overschakelt naar alternatieve transportmogelijkheden bij lage waterstanden. Om deze reden heeft Veth Propulsion samen met vader en zoon Oudakker intensief gezocht naar een passende oplossing, zodat met een minimale diepgang van 1,45 m nog steeds kan worden gevaren mét het behoud van de voordelen van de L-drives. De vorm van de thruster met gondel en kap combineert het veilig varen op een kleine ballast diepgang, met een kleine spiegel onderdompeling en minimaal brandstofverbruik in de beladen conditie. Het ontwerp van de thrusters met gondels en schroefkappen is gemaakt door SasTech in opdracht van Veth Propulsion. Het geheel is gevalideerd na een uitgebreide numerieke sleeptanktest bij Van Oossanen.

De oplossing is een nieuw revolutionair ontwerp van het onderwaterschip in combinatie met de toepassing van drie L-drives welke zijn voorzien van semi geïntegreerde elektromotoren.

Het casco wordt naar verwachting 1 december 2018 opgeleverd in China en zal medio februari 2019 in Nederland arriveren voor de afbouw.

Bijgaande afbeeldingen tonen het aangepaste ontwerp van het onderwaterschip.

 

 

Delen: