Over Veth Propulsion

Veth Propulsion by Twin Disc is de uitvinder van brede en custom made voortstuwingsoplossingen die gebouwd zijn voor nu én de toekomst. Sinds 1951 actief in de maritieme sector en daarnaast sinds de jaren ’70 de drijvende kracht achter duurzame en unieke boegschroefoplossingen. Sinds 2018 is Veth Propulsion onderdeel van Twin Disc, Inc. En daarmee in staat om alle klanten te laten profiteren van totaaloplossingen op het gebied van varen.

Veth Propulsion is een internationaal opererende fabrikant van (hulp)voortstuwinginstallaties op schepen. Van origine een familiebedrijf die nu deel uitmaakt van het op de Nasdaq beursgenoteerde bedrijf Twin Disc Inc. Bij Veth Propulsion kunt u terecht voor kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid en zijn al sinds 1951 een begrip in de maritieme sector.

Wereldwijd leveren wij oplossingen op maat voor diverse marktsegmenten, zoals binnenvaart, baggerij, offshore, ferries en megajachten. Dit doen wij met diverse experts in allerlei disciplines, zij zijn onze kracht. Veth Propulsion by Twin Disc wil een bedrijf zijn waar iedereen dagelijks met plezier en enthousiasme naar het werk gaat. Onze collega’s zijn betrokken, werken goed samen en delen de passie voor klant en techniek. We streven naar verbetering en zijn altijd bereid extra inzet te leveren.

Om innovatief te zijn en technische maatwerkoplossingen te bieden, vinden wij het belangrijk dat medewerkers ruimte hebben om zelf beslissingen te nemen, daarom worden creativiteit en ideeën gestimuleerd. We werken allen aan hetzelfde doel: wereldwijd tevreden klanten door innovatieve, kwalitatief sterke producten en uitstekende service, waarbij duurzaamheid steeds meer centraal staat.

HISTORIE

Veth Propulsion staat voor innovatie en kwaliteit
Al decennialang staat Veth Propulsion garant voor innovatie en kwaliteit. Cornelis Veth heeft het bedrijf, dat grondlegger is van diverse innovatieve ontwikkelingen, opgestart in 1951.

1951   Cornelis Veth start eenmansbedrijf “C. Veth Motorenreparatie, Las- en Constructiewerk”
1960  Start vertegenwoordiging Scania
1969  Introductie eerste Veth-Jet
1984  Opening locatie Griendweg
1986  Introductie eerste Z-Drive
1997   Introductie eerste contraroterende Z-Drive
2002  Erik Veth wordt algemeen directeur
2002  Introductie Compact-Jet – de eerste unit wordt geplaatst
2005  Introductie Stuurrooster
2011  Opening tweede locatie Nanengat
2011  Veth Propulsion bestaat 60 jaar
2012  Introductie Veth Hybrid Drive
2012  Introductie Veth Compact Grid en Elbow Thruster
2013  Hybrid Drive genomineerd voor Maritime Innovation Awards
2016  Veth Propulsion betrekt haar nieuwe kantoorpand en productiehallen
2018  Twin Disc, Inc. neemt Veth Propulsion over
2019  Veth Propulsion gaat verder als Veth Propulsion by Twin Disc

WORD JIJ

ONZE NIEUWE COLLEGA?

Wij willen je de mogelijkheid bieden om niet alleen jouw carrière verder te ontwikkelen, maar ook de wereld te veranderen. Het werk dat we doen bij Veth Propulsion kan het verschil maken voor de wereld om je heen. We willen dat je een balans vindt tussen jouw werk en privéleven en vrij bent om jouw carrière verder te ontwikkelen. Je kunt jouw rol zelf invullen zodat deze helemaal op jouw lijf geschreven is.

Wij zijn een bedrijf waar iedereen elke dag met plezier en enthousiasme naar het werk gaat. Onze collega’s zijn betrokken, werken samen en delen een passie voor klanten en technologie.

“Wij zijn altijd op zoek naar vakmensen die bijdragen aan het succes van Veth Propulsion en zetten nu in onze profilering als internationale werkgever die talent stimuleert en investeert in opleiden tot trots personeel”