SERVICE MONTEUR DIESEL

Papendrecht

Fulltime

MBO niveau 3

WIJ VRAGEN

Veth Propulsion ontwerpt en bouwt niet alleen voortstuwing- en controle systemen voor wereldwijde scheepvaart, maar verzorgt daarnaast de complete service van deze installaties en voor Scania/Sisu dieselmotoren. Ons streven een tevreden klant!

Wij zijn op zoek naar een Service Monteur Diesel. In deze rol sta je elke dag midden in de maritieme techniek, geen dag is hetzelfde en je bent nooit uitgeleerd. Ben jij een teamplayer, klantgericht, leergierig, flexibel en werk je graag in binnen- en buitenland, dan is deze functie wat voor jou.

 

JOUW ROL

Als ervaren Diesel monteur zorg jij voor de optimale werking van de dieselmotoren en generatorsets op o.a. binnenvaart- en passagiersschepen, veerponten, superjachten en coasters. Je voert servicewerkzaamheden uit, lost storingen op en verzorgt inbedrijfstellingen. Je werkt voornamelijk aan boord bij onze klanten in binnen- en buitenland. Jouw actuele kennis van de mechanische en elektrotechnische kanten van motoren en oog voor kwaliteit houdt elke klant in de vaart.

 

JOUW TAKEN

 • Verrichten van servicewerkzaamheden;
 • Uitlezen van motoren met behulp van software;
 • Het analyseren en verhelpen van storingen;
 • Het adviseren en informeren van de klant;
 • Het opstellen van werkbonnen en rapportages.

 

Na een korte inwerkperiode vervul je een zelfstandige functie binnen het team van monteurs, onder aansturing van de Service Coördinator. De monteurs delen veel van hun kennis en ervaring met elkaar. Hoewel je veel zelfstandig op pad zult zijn, blijf je gemakkelijk verbonden met collega’s en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

JOUW TALENT

Jij bent een vakman met een met een flexibele en klantgerichte instelling. Je hebt een sterk analytisch vermogen, je kunt goed zelfstandig werken en denkt in oplossingen. Je bent bereid frequent periodes (van enkele dagen tot  ca. 2 weken) binnen Europa te werken en deel te nemen aan storingsdiensten. Verder beschik je over:

 

 • Afgeronde opleiding op minimaal Mbo 3 niveau; richting Verbrandingsmotoren;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie op het gebied van vrachtwagen-, scheepsdiesel- of industriële motoren;
 • Het is een pré als je reeds ervaring hebt met Scania motoren;
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur Duitse taal;
 • Teamgeest, creativiteit en stressbestendigheid;
 • Bij voorkeur in bezit van basis VCA.

 

WIJ BIEDEN

Veth Propulsion (een 100% dochter van Twin Disc Inc. USA) is een klantgerichte internationaal opererende fabrikant van (hulp)voortstuwinginstallaties op schepen. We willen een bedrijf zijn waar iedereen dagelijks met plezier en enthousiasme naar het werk gaat. Onze collega’s zijn betrokken, werken goed samen en delen de passie voor klant en techniek. We streven naar verbetering en zijn altijd bereid extra inzet te leveren. Om innovatief te zijn en technische maatwerkoplossingen te bieden, vinden wij het belangrijk dat medewerkers ruimte hebben om zelf beslissingen te nemen, daarom worden creativiteit en ideeën gestimuleerd. We werken allen aan hetzelfde doel: wereldwijd tevreden klanten door innovatieve, kwalitatief sterke producten en uitstekende service, waarbij duurzaamheid steeds meer centraal staat.

Veth Propulsion is een innovatief en solide bedrijf met korte lijnen, onderscheidend door onze passie voor klant en techniek. Naast een plezierige werksfeer bieden we een sterk arbeidsvoorwaardenpakket op basis van de CAO Metalektro en bedrijfseigen regelingen.

INTERESSE? SOLLICITEER NU!

 Heb je interesse, stuur een CV en pakkende motivatie naar het e-mailadres: vacatures@veth.net

Voor meer informatie, neem contact op met HR via 078 – 615 22 66 of bezoek onze website op www.veth.net.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wervingsbureaus en detacheerders verzoeken wij vriendelijk

profielen en voorwaarden naar vacatures@veth.net te sturen.